1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Wortelsalade Met Feta Kaas

15 juni 2016

Wortelsalade Met Feta Kaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Wortelsalade Met Feta Kaas moet je gewoonweg proberen. Het heeft zo’n verrassende smaak en is erg gemakkelijk te maken. Een echte aanrader! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 350gr wortels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 theelepel karwijzaad, fijngemalen met een vijzel
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte munt
  • 125gr feta, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Was de wortels, verwijder de uiteinden en rasp ze tot dunne reepjes
  2. Doe de geraspte wortel in een salade kom
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook al roerend samen met de fijngemalen karwijzaad, komijn, paprikapoeder, korianderpoeder, sambal en suiker voor ongeveer 2 minuten
  4. Haal de pan van het vuur en roer de citroensap door de pasta
  5. Schenk nu het geheel over wortel en meng het goed door elkaar
  6. Voeg de fijngehakte peterselie, munt en feta toe en serveer het meteen

Wortelsalade Met Feta Kaas details

Niet opgegeven

Benodigdheden

Vijzel