1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Worteltjestaart recept

9 juni 2014

Worteltjestaart recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 personen

85 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bodem en zijkanten in van een taartvorm met 30cm doorsnede en bestrooi het lichtjes met bloem
  2. Klop de kristalsuiker, olie en eieren met een elektrische mixer op lage snelheid voor ongeveer 30 seconden in een grote beslagkom
  3. Voeg de bloem, kaneel, bakpoeder, 1 theelepel vanille extract en het zout toe en klop het op een lage snelheid voor ongeveer 1 minuut
  4. Meng vervolgens de wortelen en de noten door het beslag
  5. Giet het mengsel in de taartvorm
  6. Zet de vorm 40 tot 45 minuten in de oven
  7. Laat de taart helemaal afkoelen voor ongeveer 1 uur
  8. Klop de roomkaas, boter, melk en vanille extract met een elektrische mixer op lage snelheid in een beslagkom tot een gladde massa ontstaat
  9. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe op lage snelheid tot het wederom glad en smeerbaar is
  10. Glazuur de taart met het mengsel
  11. Bewaar de worteltaart in de koelkast

Ingrediënten

  • 300gr kristalsuiker
  • 240ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 250gr bloem
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 400gr geraspte wortel
  • 100gr gebroken walnoten
  • 250gr roomkaas
  • 110gr margarine
  • 1 eetlepel melk
  • 375gr poedersuiker

Benodigdheden

Oven,taartvorm 30cm, elektrische mixer

Details Worteltjestaart recept

Geen details opgegeven.