1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Zalm met Knapperige Walnotenkorst

22 december 2014

Zalm met Knapperige Walnotenkorst

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

45 minuten

Zalm met Knapperige Walnotenkorst is echt een heerlijk visgerecht dat je prima kan serveren als hoofdgerecht tijdens de feestdagen. Echt super lekker voor degenen onder ons die van vis houden! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 stuks zalmfilet
  • klontje boter
  • 75ml ahornsiroop
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder (Colma’s)
  • 125gr fijngehakte walnoten
  • zeezout
  • 4 schijfjes citroen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een sauspan en voeg de ahornsiroop, Worcestershire saus, zout, bruine suiker, peper en mosterdpoeder toe
  2. Roer het geheel goed door tot de suiker en overige ingrediënten zijn opgelost
  3. Haal de pan van het vuur en laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur
  4. Bak ondertussen de fijngehakte walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan
  5. Doe de zalmfilet in een afsluitbare diepvrieszak en voeg de marinade toe
  6. Leg het geheel minimaal 30 minuten in de koelkast
  7. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Verspreid de gehakte walnoten over een groot bord of werkplank
  9. Druk één kant van de zalmfilets in de gehakte walnoten en leg ze op de bakplaat
  10. Strooi een beetje zeezout over de zalmfilets en zet het 15 tot 20 minuten in de oven afhankelijk van de dikte van de filets
  11. Garneer de Zalm met Knapperige Walnotenkorst met een schijfje citroen

Details Zalm met Knapperige Walnotenkorst

Tip: Serveer de zalm met verse groenten en gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.

Benodigdheden

Oven