1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Zalm Teriyaki

14 juli 2014

Zalm Teriyaki

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Bereidingswijze

  1. Mix de maïzena met kokend heet water in een kleine kom en zet het apart
  2. Doe de rest van de ingrediënten, behalve de zalmfilets, in een steelpan en breng het geheel aan de kook
  3. Zet het vuur laag en laat het gedurende 8 minuten koken
  4. Voeg vervolgens de maïzena toe en roer het goed door elkaar
  5. Laat de saus 2 tot 3 minuten koken tot de saus dikker is geworden en zet het apart
  6. Bak de zalm in een koekenpan met een beetje olijolie als eerste met de huid naar beneden
  7. Bak vervolgens beide kanten van de zalm gedurende ongeveer 5 minuten afhankelijk van de dikte van de filets
  8. Leg ze op een bord, serveer het met teriyaki saus en bestrooi het met een beetje sesamsaad

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maïzena
  • 65ml water
  • 4 eetlepels mirin (rijstwijn)
  • 4 eetlepels sake (rijstwijn)
  • 8 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 4 zalmfilets
  • sesamzaad

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Zalm Teriyaki

Mirin is een zoete, Japanse rijstwijn die voor 40-50% uit suiker bestaat en is in de meeste bekende grote supermarkten in Nederland wel te koop.