1. Homepage
  2. Bonbons en Snoepjes
  3. Belgische Bonbons

30 maart 2014

Belgische Bonbons

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Belgische Bonbons

Bereidingswijze

Maak de pure chocolade in kleine evengrote stukjes en smelt de chocolade au bain marie (schaaltje in een pan met water). Schenk de gesmolten chocolade in de bonbonvorm (een harde ijsblokjes vorm) en beweeg deze zodanig dat er een gelijkmatige laag ontstaat. schenk dan de overtollige chocacolade terug en zet het een uurtje in de koelkast. Voor de vulling smelten we de melkchocolade met de room op een niet te hoog vuur. Voeg al roerend de nootjes toeen laat het geheel afkoelen. Neem de ondertussen afgekoelde bonbonvormpjes uit de koelkast en schenk deze vol met de vulling. Schenk de overgebleven pure chocolade over de gevulde bonbons zodat er een dekselstje ontstaat, schraap de overbodige cholade van de vorm af. Een uurtje late opstijven in de koelkast en je kan je eigen belgische bonbons uit de vormpjes halen. Maak de bonbons af met een nootje er boven op.

Ingrediënten

  • 200 gr melkchocolade
  • 1 dl room
  • 400 gr pure chocolade
  • 3 el gehakte noten

Details

Bereidingstijd: 90 minuten. Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig