1. Homepage
  2. Jams en Compotes
  3. Zelfgemaakte Appeljam Met Kaneel

27 juli 2016

Zelfgemaakte Appeljam Met Kaneel

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 potjes

45 minuten

Zelfgemaakte Appeljam Met Kaneel is leuk om te maken en relatief erg eenvoudig! Maak het samen met je familie of vrienden. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 kilo appels
  • 500ml appelsap
  • 500ml water
  • 3 eetlepels pectine
  • 300gr suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
  2. Doe de appels in een grote pan en voeg de appelsap en water toe
  3. Breng de stukjes appel aan de kook en laat dit 25 minuten, met de deksel op de pan koken
  4. Pureer het geheel in een blender
  5. Doe de appelmoes terug in de pan en voeg de pectine, suiker, vanille suiker en de kaneelpoeder toe
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen
  7. Haal de pan van het vuur en vul de jampotten tot net onder de rand
  8. Sluit de potjes af en laat ze afkoelen

Details Zelfgemaakte Appeljam Met Kaneel

Niet opgegeven

Benodigdheden

Blender, jampotten

Gerelateerde producten