1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Zoete Chilisaus

4 mei 2016

Zoete Chilisaus

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 porties

15 minuten

Zoete Chilisaus is erg lekker bij Aziatische gerechten zoals loempia’s! Het is eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 8 rode pepers
  • 2 theelepels zout
  • 125ml rijstazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150ml water
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 150gr kristalsuiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Snij de pepers in de lengte door de helft en verwijder de zaadjes en zaadlijsten
  2. Wrijf de rode pepers samen met het zout fijn in een vijzel
  3. Breng vervolgens de rijstazijn, citroensap, het water en de gembersiroop samen met de suiker aan de kook in een steelpan
  4. Laat het voldoende inkoken totdat er een lichte siroop ontstaat
  5. Hak ondertussen de knoflook fijn en fruit deze eventjes in de olie
  6. Voeg als laatste de rode pepers en knoflook toe aan de siroop

Details Zoete Chilisaus

Tip: Bewaar de zoete chilisaus in een flesje in de koelkast.

Benodigdheden

Vijzel