1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Zwitserse Kaasfondue

30 juni 2014

Zwitserse Kaasfondue

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 persoon

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rasp de 4 verschillende kazen in afzonderlijke kommen en laat het op kamertemperatuur komen
  2. Halveer een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in
  3. Doe de wijn in de fonduepan en laat het even sudderen
  4. Voeg de Emmentaler, Gruyère kaas, Appenzeller en Vacherin Fribourg toe. Roer na elke toevoeging van kaas tot het gesmolten is
  5. Laat het kaasmengsel niet koken. Het wordt dan rubberachtig en moeilijker te verteren
  6. Als alle kaas gesmolten is, roer de bloem er door heen en breng het vervolgens op smaak met een beetje vers gemalen peper en nootmuskaat
  7. Serveer de kaas fondue met gesneden stokbrood

Ingrediënten

  • 150g Gruyère
  • 150g Emmenthal
  • 150g Appenzeller
  • 150g Vacherin Fribourg
  • 1 teentje knoflook
  • 350ml witte wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 theelepels kirsch
  • vers gemalen peper
  • mespuntje nootmuskaat
  • 2 stokbroden

Benodigdheden

fonduepan

Details Zwitserse Kaasfondue

Tip: Voor een sterkere knoflooksmaak kan je een teentje knoflook uitpersen en in de wijn mee koken.