Bereidingstijd: 65 minuten
Personen: 4
Aardappel Broccoli Schotel Uit De Oven is een eenvoudig maar lekker ovengerecht. Je kan het zowel serveren als hoofdgerecht en bijgerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 300gr broccoli roosjes,
- klontje boter
- 300gr schouderham, in blokjes gesneden
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- vers gemalen zwarte peper
- 50gr boter
- 4 eetlepels bloem
- 600ml melk
- 300gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Kook de aardappelblokjes 15 minuten in ruim kokend water en giet het af
- Kook de broccoli roosjes in 10 minuten beetgaar en giet het af
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een klontje boter
- Doe de aardappelblokjes in een grote kom en voeg de mosterd, peterselie en peper naar smaak toe
- Verdeel de helft van de aardappelblokjes over de bodem van de schaal
- Voeg vervolgens de broccoli roosjes, hamblokjes en ui toe aan de ovenschaal
- Bedek het geheel met de over gebleven aardappel blokjes
- Smelt de 50gr boter in een steelpan
- Roer de bloem erdoor en laat het geheel al roerend op laag vuur in 3 minuten een glad mengsel worden
- Voeg de melk toe en breng het al roerend aan de kook
- Laat het geheel op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg de kaas toe en roer de saus door tot de kaas volledig gesmolten is
- Schenk de saus over de aardappelen in de ovenschaal
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat het in 40 minuten gaar worden
Benodigdheden
Oven, ovenschaal