Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 10
Een heerlijk bijgerecht dat iedereen kent maar dan eens op een andere manier. Ze worden in de oven gebakken dus zijn gezonder dan de gefrituurde versie.
Ingrediënten
- Voor 10 stuks:
500 gram kruidige aardappels
peper en zout
25 gram roomkaas
2 eieren
handjevol oude kaas
panneermeel
Bereidingswijze
Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout. Stamp de aardappels tot puree en voeg de roomkaas, wat peper en zout, de kaas en één ei toe. Rol hier de kroketten van en leg ze op een schone theedoek en leg ze een uurtje in de koelkast. Kluts het ei en haal de kroketten vervolgens door het ei en daarna door de panneermeel. Leg de kroketten op een ingevette bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi ze met wat kaas en bak ze in ongeveer 30 minuten op 200 graden in de oven. Draai ze halverwege om zodat ze aan beide kanten goudbruin worden.