Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Aardappel Prei Soep is een echte aanrader tijdens de natte koudere herfstmaanden. Serveer de soep als voorgerecht of bij de lunch met een stukje ciabatta of stokbrood. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 grote preien
- 50gr boter
- 1 versnipperde ui
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 4 takjes verse tijm
- 750ml groentebouillon
- 275ml melk
- zout en vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Snij de prei fijn in halve ringen, was deze goed en laat het uitlekken
- Laat de boter smelten in een grote soeppan en voeg de prei, ui en aardappelen toe
- Roer de groente door elkaar, voeg de tijm toe, dek de pan af en laat de groenten ongeveer 15 minuten bakken op laag vuur
- Verwijder de takjes verse tijm, voeg vervolgens de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook
- Dek de pan af en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken
- Doe de inhoud van de pan in een keukenmachine of blender en mix het tot puree
- Breng de soep op smaak met zout en vers gemalen peper
- Verwarm de gepureerde soep voor het serveren en garneer het met een beetje room en een takje tijm
Details
Tip: Vervang de melk door room voor een romigere variant.
Benodigdheden
Keukenmachine of blender