Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6
Een heerlijke Aardappel Rucola Salade past helemaal bij het seizoen. Goed vullend en toch nog de frisheid van salade. Lekkerrr! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 750gr aardappels, gewassen en geboend
- 3,5 eetlepels extra vierge olijfolie
- Grove zeezout en vers gemalen peper
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 theelepels sherryazijn
- 1/2 ui, in dunne ringen gesneden
- 250gr rucola sla
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Kook de aardappels ongeveer 15 minuten voor in ruim kokend water
- Laat de aardappels even afkoelen en snij ze vervolgens in partjes
- Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en besprenkel het met 1,5 eetlepel olijfolie
- Kruid het vervolgen met zeezout en peper en zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven
- Meng de overgebleven 2 eetlepels olijfolie met de mosterd en sherryazijn in een kom
- Breng het op smaak met een beetje zout en peper
- Haal de aardappelpartjes uit de oven en doe het samen, door elkaar gehutseld, met de ui en rucola in een grote kom
- Schenk de dressing over het geheel en hutsel het nog even door elkaar
- Serveer de Aardappel Rucola Salade meteen nu de aardappels nog warm zijn
Details
Tip: Heerlijk als bijgerecht samen met een goed stukje wild
Benodigdheden
Oven