Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6 personen
Deze salade komt uit Panama en wordt daar vaak bij speciale gelegenheden gegeten. De bietjes geven de salade de herkenbare kleur. Hoe langer je de salade in de koelkast laat staan hoe intenser de kleur wordt!
Meer makelijke salade recepten
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels
- 2 bietjes, gekookt
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 appel
- 4 eieren, hard gekookt
- 1 tl mosterd
- 150 ml mayonaise
- 1 el witte azijn
- 1/2 tl suiker
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappelen in gezouten water totdat ze gaar zijn. Spoel ze af met koud water en laat de aardappels afkoelen. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe hetzelfde met de eieren, de appel en de bietjes.
- Meng voor de dressing de gesnipperde ui, de mosterd, mayonaise, de azijn en de suiker.
- Meng alle ingrediënten samen in een grote schaal samen met de dressing en breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade minstens 4 uur in de koelkast staan. Gekoeld serveren.