Ingrediënten
- 200g ongezouten boter
- 200g basterdsuiker
- 4 scharreleieren
- 200g zelfrijzend bakmeel
- 4el goede kwaliteit aardbeienjam
- 250ml licht opgeklopte slagroom
- 250g aardbeien in stukjes gesneden
- poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200C. Beleg twee muffin bakvormen (met twaalf vormpjes) met papieren vormpjes.
Klop de boter en suiker samen, bij voorkeur met een elektrische mixer, in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig is. (Dit kan 5-7 minuten duren, dus neem de tijd.)
Klop de eieren één voor één tot een glad mengsel (als het mengsel eruit ziet alsof het gaat klonteren kan je een lepel bloem toevoegen). Voeg de resterende bloemtoe met een metalen lepel tot je een glad mengsel hebt.
Spuit (met een spuitzak) of schep het mengsel in de papieren vormpjes tot deze half vol zijn, voeg een halve theelepel jam toe en dek het geheel af met het resterende cakebeslag. De afgewerkte cakevormpjes moeten ongeveer driekwart vol zijn. Bak de cakejes in de oven gedurende 12-15 minuten of totdat deze goudbruin zijn en terugveren wanneer je er zachtjes met je vinger op drukt. Haal de cakejes uit de oven en zet ze apart op een rooster om af te koelen.
Verwijder met een mesje het topje van elk cakeje en vul deze goed met een beetje slagroom en kleine stukjes aardbei. Tip: Serveer de cakjes met een beetje poedersuiker.
Benodigdheden
(Staaf)mixer, 2 cupcake bakvormen met 12 vormpjes.