Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Aardbeien Parfait, wat een verwennerij! Eén van mijn favoriete desserts. Het maakt niet uit waar en wanneer, kom maar op met die heerlijke combi van vers fruit, koekjes kruimels en slagroom! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 400gr aardbeien
- 200gr roomkaas
- 125ml slagroom
- 100gr poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 50gr verkruimelde volkoren biscuits
- 75gr muesli
Bereidingswijze
- Was de aarbeien en snijd ze in plakjes
- Klop de roomkaas samen met de slagroom, poedersuiker en vanille extract tot een glad geheel
- Verdeel 1/3 van het mengsel over 4 brede glazen gevolgd door een eetlepel aardbeienjam per glas
- Verdeel vervolgens 3/4 van de plakjes aardbei over de glazen gevolgd door een laagje (1/3) roomkaas slagroom mengsel
- Mix de biscuitkruimels met de muesli en verdeel dit over de 4 glazen
- Verdeel de rest van de aardbeien over de glazen (hou een paar plakjes over voor garnering) en maak het af met de resterende roomkaas slagroom mengsel
- Garneer de aardbeien parfait met een paar plakjes aardbei
- Zet de glazen 2 uren afgedekt in de koelkast
Wat bedoel je precies met roomkaas? Welke gebruik je hiervoor ? Ik hoor het graag ! 🙂
Hi Angelique, ik gebruik zelf meestal Philadelphia Naturel. Groetjes, Sabine