Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 20
Jam maken vind ik één van de leukste dingen om te doen! Gezellig met de kinderen in de keuken tijdens een regenachtige middag. Er zijn vele soorten te bedenken maar aardbeienjam is natuurlijk wel de bekendste. Als variant maak ik graag deze Aardbeien Tijm Jam want het is echt verrukkelijk! Lekker voor op brood of even opwarmen en als saus over bijvoorbeeld een lekker stukje kalkoenfilet!
Ingrediënten
- 1000gr verse aardbeien
- 75ml balsamico azijn
- 2 eetlepels fijngehakte verse tijm blaadjes
- 1000gr geleisuiker
- 1/2 eetlepel boter
Bereidingswijze
- Breng de aardbijen, azijn en tijm al roerend aan de kook in een grote pan
- Voeg eerst de suiker en daarna al roerend de boter toe
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken
- Giet de Aardbeien Tijm Jam in warme gesteriliseerde potten en dek ze af terwijl de jam nog warm is
Details
Geleisuiker is gewone kristalsuiker waaraan pectine en citroenzuur is toegevoegd. Het is bij de meeste grote supermarkten te verkrijgen.
Benodigdheden
Gesteriliseerde potten