Aardbeienmousse recept

0
3291
aardbeienmousse-recept
aardbeienmousse-recept
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6

Aardbeienmousse recept! Lekker fris, een heerlijk zomers nagerecht! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400gr aardbeien
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 300ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. Verwijder de kroontje van de aardbeien en pureer het in een keukenmachine
  2. Mix de basterdsuiker door de aardbeienpuree tot deze opgelost is
  3. Leg de gelatineblaadjes in een kom met heet water (volg de instructies van de verpakking) en knijp ze uit boven de aardbeienpuree
  4. Klop de gekoelde slagroom samen met de poedersuiker stijf
  5. Roer de slagroom voorzichtig door de aardbeienpuree tot het volledig gemengd is
  6. Verdeel de mousse over 6 glazen, decoreer het met een halve aardbei en en zet het minimaal 4 uur in de koelkast

Details

Tip: Probeer dit recept ook eens met anders vers fruit zoals frambozen of mango.

Benodigdheden

Keukenmachine

1 REACTIE

  1. Beste Sabine,

    Waarom antwoord je niet?
    Wie dit recept volgt krijgt een soort aardbeienslagroom met wat water erdoor (van de uitgeknepen gelatine), maar geen mousse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here