Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6
Aardbeienmousse recept! Lekker fris, een heerlijk zomers nagerecht! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr aardbeien
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 300ml slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
- Verwijder de kroontje van de aardbeien en pureer het in een keukenmachine
- Mix de basterdsuiker door de aardbeienpuree tot deze opgelost is
- Leg de gelatineblaadjes in een kom met heet water (volg de instructies van de verpakking) en knijp ze uit boven de aardbeienpuree
- Klop de gekoelde slagroom samen met de poedersuiker stijf
- Roer de slagroom voorzichtig door de aardbeienpuree tot het volledig gemengd is
- Verdeel de mousse over 6 glazen, decoreer het met een halve aardbei en en zet het minimaal 4 uur in de koelkast
Details
Tip: Probeer dit recept ook eens met anders vers fruit zoals frambozen of mango.
Benodigdheden
Keukenmachine
Beste Sabine,
Wat laat je de gelatine die je alleen maar hebt uitgeknepen?
Sorry, typefout: ik bedoel natuurlijk Waar laat je de gelatine …
Beste Sabine,
Waarom antwoord je niet?
Wie dit recept volgt krijgt een soort aardbeienslagroom met wat water erdoor (van de uitgeknepen gelatine), maar geen mousse.