Aardbeientaart

11
18153
aardbeientaart
aardbeientaart
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 8

Een heerlijke zelfgemaakte aardbeientaart steelt de show tijdens elke verjaardag!

Ingrediënten

  • 275gr bloem
  • 400gr kristalsuiker
  • 4 theelepels (1 zakje van 16gr) bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 250ml karnemelk
  • 125ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 100ml aardbeien siroop
  • 5 eetlepels aardbeien jam
  • 200gr verse aardbeien, in plakjes gesneden
  • 225gr roomkaas
  • 100gr basterd suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 500ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter
  2. Zeef de bloem in een grote beslag kom en voeg de kristalsuiker, bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa
  3. Doe de karnemelk, zonnebloemolie, eieren, en de aardbeien siroop in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel
  4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge met een mixer op de laagste stand
  5. Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 30 minuten in de oven
  6. Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen
  7. Smeer de jam op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten en bekleed het vervolgens met een laag aardbeien plakjes. Bewaar ongeveer 1/4 van de aardbeien voor de garnering
  8. Plaats de twee taarten op elkaar
  9. Klop de roomkaas met de basterd suiker tot een glad mengsel
  10. Voeg vervolgens het vanille extract en de slagroom toe en klop het geheel stijf
  11. Besmeer de zijkant van de taart met de glazuur
  12. Garneer de bovenkant van de aardbeientaart met de overgebleven stukjes aardbei

Benodigdheden

Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede, mixer

11 REACTIES

    • Hoi Melanie, ja hoor! Geen probleem. En dan is het inderdaad nog lekkerder om ook de siroop en jam aan te passen. Groetjes, Sabine!

  1. Ik heb de taart gemaakt maar houd heel veel glazuur over. Nog een goed idee wat we hiermee kunnen doen?

    We eten het pas morgen, kan ik het dan het beste in de koelkast zetten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here