Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 8
Een heerlijke zelfgemaakte aardbeientaart steelt de show tijdens elke verjaardag!
Ingrediënten
- 275gr bloem
- 400gr kristalsuiker
- 4 theelepels (1 zakje van 16gr) bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250ml karnemelk
- 125ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 100ml aardbeien siroop
- 5 eetlepels aardbeien jam
- 200gr verse aardbeien, in plakjes gesneden
- 225gr roomkaas
- 100gr basterd suiker
- 1/2 theelepel vanille extract
- 500ml slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter
- Zeef de bloem in een grote beslag kom en voeg de kristalsuiker, bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa
- Doe de karnemelk, zonnebloemolie, eieren, en de aardbeien siroop in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge met een mixer op de laagste stand
- Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 30 minuten in de oven
- Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen
- Smeer de jam op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten en bekleed het vervolgens met een laag aardbeien plakjes. Bewaar ongeveer 1/4 van de aardbeien voor de garnering
- Plaats de twee taarten op elkaar
- Klop de roomkaas met de basterd suiker tot een glad mengsel
- Voeg vervolgens het vanille extract en de slagroom toe en klop het geheel stijf
- Besmeer de zijkant van de taart met de glazuur
- Garneer de bovenkant van de aardbeientaart met de overgebleven stukjes aardbei
Benodigdheden
Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede, mixer
Zou je de aardbeien ook kunnen vervangen door frambozen bijvoorbeeld? Of wordt de smaak dan heel raar?
Hoi Melanie, ja hoor! Geen probleem. En dan is het inderdaad nog lekkerder om ook de siroop en jam aan te passen. Groetjes, Sabine!
Zou je de aarbeien ook kunnen vervangen door frambozen bijvoorbeeld? En dan dus ook de siroop en jam.
Hoi Melanie,
Welke maat bakvorm heb je gebruikt?
Groeten, Caroline
Hoi Caroline, een bakvorm met een doorsnede van 23cm. Kijk eens op onze Kookwinkel https://www.receptenbundel.nl/index.php/winkel/bakvormen-bakblikken/ronde-taartvormen/. Misschien zit daar iets voor je tussen? Groetjes, Sabine
Ehh Sabine dus..sorry! 🙂
Geen probleem! 😉
Hoi Sabine,
Als ik het recept verdubbel, (16 pers. dus) welke maat bakvorm kan ik daarvoor gebruiken?
Het is beter om 2 bakblikken te gebruiken!
Ik heb de taart gemaakt maar houd heel veel glazuur over. Nog een goed idee wat we hiermee kunnen doen?
We eten het pas morgen, kan ik het dan het beste in de koelkast zetten?
ik vind een heerlijk dessert bij de koffie of bij de vier uurtje of bij de verjaardag