Abrikozen Kwark met Biscuitjes

0
2050
abrikozenkwark-met-biscuitjes
abrikozenkwark-met-biscuitjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Abrikozen Kwark met Biscuitjes maak ik altijd wanneer ik geen tijd heb om een dessert a la minute te bereiden. Dit recept is simpel, erg lekker en kan van tevoren gemaakt worden! Erg geschikt voor bij een dinner met vrienden!

Ingrediënten

  • 300gr kwark
  • 150gr abrikozenjam
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 gelatine bladen
  • 16 biscuitjes

Bereidingswijze

  1. Meng de kwark met 2 eetlepels abrikozenjam, de vanille-extract en basterdsuiker
  2. Doe de gelatine bladen één voor één 5 minuten in een bakje met koud water, knijp het water eruit en doe ze samen met 2 eetlepels warm water in een kleine steelpan
  3. Verwarm de gelatine al roerend op laag vuur tot de gelatine in het water is opgelost
  4. Laat de gelatine afkoelen tot deze begint te stollen, voeg het toe aan de kwark en meng het geheel door elkaar
  5. Vul 4 kleine (whiskey) glazen met een laagje kwark (ongeveer 1 eetlepel per glas)
  6. Leg een biscuitje op de kwark en vervolgens een theelepel abrikozenjam op het biscuitje
  7. Herhaal deze twee stappen (laagje kwark, laagje biscuit en jam) tot de kwark op is en eindig met een laagje kwark
  8. Zet de galzen ongeveer 2 uren in de koelkast
  9. Meng ondertussen 1 eetlepel abrikozenjam met 2 eetlepels kokend water, roer het goed door elkaar en zet het in de koelkast
  10. Haal de glazen uit de koelkast en strooi 4 verkruimelde biscuitjes, verdeeld over de 4 glazen, over het laagje kwark
  11. Maak het geheel af door de verdunde abrikozenjam er overheen te schenken

Details

Tip: Je kan de abrikozenjam vervangen door elke ander jam naar keuze! Het is maar net wat je lekker vind!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here