Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 12
Abrikozen Roomkaas Cupcakes zijn echt heel lekker! Maak ze samen met je kinderen, familie of vrienden en ontdek hoe leuk het is! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 225gr bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 175gr suiker
- 125ml melk
- 100ml plantaardige olie
- 1 ei
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 blik halve abrikozen op siroop
- 120gr roomkaas
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en plaats 12 cupcake vormpjes in een muffinvorm voor 12 muffins
- Doe de bloem samen met de bakpoeder, zout en suiker en een grote kom, meng het door elkaar en maak een gat in het midden
- Klop de melk, plantaardige olie, ei en vanille extract tot een glad geheel
- Schenk het mengsel in het gat van de droge ingrediënten en kneed het geheel tot een stevige deeg
- Laat de halve abrikozen uitlekken en snij ze, op twee halve abrikozen na, in stukjes
- Kneed de stukjes abrikoos door het beslag
- Vul vervolgens de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag
- Maak een gaat in het midden van het beslag en schep hier een theelepel roomkaas in
- Snij de overgebleven 2 halve abrikozen in zessen zodat je 12 langwerpige stukjes abrikoos overhoudt
- Leg de stukjes abrikoos op de roomkaas
- Zet de abrikozen roomkaas cupcakes 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de muffinvorm uit de oven en haal de cupcakes uit de muffinvorm om af te koelen
- Eenmaal afgekoeld, bestrooi de cupcakes met poedersuiker
Benodigdheden
Oven, muffinvorm voor 12 muffins