Afrikaanse Pinda Soep

0
2009
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 6

Deze Afrikaanse Pinda Soep is rijk en goed gevuld met verschillende groenten, kruiden en ingrediënten. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200gr gezeefde tomaten
  • 2 theelepel sambals
  • 350gr pindakaas
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 250gr fijngesneden boerenkool
  • halve rode paprika
  • handje vol ongezouten pinda's

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel plantaardige olie in een grote soeppan en fruit de ui voor ongeveer 2 minuten
  2. Voeg de knoflook en verse gember toe en bak het geheel voor nogmaals 1 minuut
  3. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook
  4. Zet het vuur lager en voeg de gezeefde tomaten toe
  5. Voeg vervolgens de sambal en pinda kaas toe en roer het tot één geheel
  6. Kruid de soep ondertussen met de gemalen komijn en kerriepoeder
  7. Voeg als laatste de boerenkool toe en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  8. Snij ondertussen de rode paprika in dunne reepjes
  9. Serveer de soep in soepkommen of borden en garneer het met een beetje rode paprika en pinda's

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here