Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 6
Deze Afrikaanse Pinda Soep is rijk en goed gevuld met verschillende groenten, kruiden en ingrediënten. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, in ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepel verse gember, fijngehakt
- 1,5 liter groentebouillon
- 200gr gezeefde tomaten
- 2 theelepel sambals
- 350gr pindakaas
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 250gr fijngesneden boerenkool
- halve rode paprika
- handje vol ongezouten pinda's
Bereidingswijze
- Verhit een eetlepel plantaardige olie in een grote soeppan en fruit de ui voor ongeveer 2 minuten
- Voeg de knoflook en verse gember toe en bak het geheel voor nogmaals 1 minuut
- Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur lager en voeg de gezeefde tomaten toe
- Voeg vervolgens de sambal en pinda kaas toe en roer het tot één geheel
- Kruid de soep ondertussen met de gemalen komijn en kerriepoeder
- Voeg als laatste de boerenkool toe en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Snij ondertussen de rode paprika in dunne reepjes
- Serveer de soep in soepkommen of borden en garneer het met een beetje rode paprika en pinda's