Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 500 gram tagliatelle
- 1 spaanse peper
- 5 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 50 gram geraspte kaas
- zeezout
Bereidingswijze
Dit is misschien wel het eenvoudigste Italiaanse recept wat er bestaat. Snipper de peper en de knoflook fijn. Pers de knoflook niet! Zet een pan water op met een snufje zout en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de olie langzaam warm worden op een laag vuur. Voeg de pepers toe. Roer goed en voeg al roerend ook de knoflook en het zout toe. Laat het geheel langzaam koken, overhaast het niet. Voeg als laatste een deel van de peterselie toe. Als de pasta beetgaar (al dente) is, voeg je de saus toe aan de pasta, roer je het geheel door en strooi je wat geraspte kaas over het geheel. Tenslotte voeg je de rest van de peterselie toe en klaar is je overheerlijke Aglio é Olio.
Benodigdheden
Pastapan, koekenpan