Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4
Aioli met Verse Basilicum is een heerlijke mayonaise variant. Lekker om van alles en nog wat in te dippen maar je kan het ook gebruiken bij een stukje vlees, gevogelte of vis! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels Dijon mosterd
- eigeel van 2 eieren
- 250ml extra vierge olijfolie
- 200ml plantaardige olie
- 1,5 eetlepel citroensap
- handje fijngehakte verse basilicum blaadjes
- snufje gemalen zeezout
Bereidingswijze
- Pureer de knoflook in een keukenmachine en klop de mosterd samen met het eigeel in een kom
- Meng al roerend de olijfolie en plantaardige olie beetje bij beetje door het mosterd mengsel
- Voeg vervolgens de citroensap toe en roer het goed door
- Meng als laatste de knoflook en basilicum door het geheel en maak het af met een snufje zeezout naar smaak
Details
Tip: Gebruik in plaats van basilicum blaadjes elke andere verse kruiden naar wens.
Benodigdheden
Keukenmachine