Ajam Panggang

0
2780
ajam-panggang
ajam-panggang
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4

Eén van de lekkerste kip recepten uit mijn boekje! Ik heb het Ajam Panggang genoemd omdat het enigszins lijkt op Babi Panggang maar dan met kip. Heerlijk! Lekker smullen!

Ingrediënten

  • 1 kilo is stukjes gesneden kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel fijngehakte gember
  • 3/4 theelepel sambal brandal
  • 75ml appelsap
  • 75gr bruine suiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 125ml water
  • 75ml ketjap
  • klein bosje gehakte verse koriander

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan, voeg de stukjes kip toe en bak tot ze gaar en lichtbruin zijn
  2. Verwijder de stukjes kip uit de pan en voeg de overige ingrediënten toe
  3. Verwarm het geheel op middelhoog vuur tot alles goed met elkaar gemengd en opgelost is
  4. Doe de kip weer in de pan en breng het geheel aan de kook
  5. Zet het vuur lager en laat het gedurenende 15 minuten sudderen
  6. Serveer de Ajam Panggang met rijst, oosterse groente en garneer het geheel met een beetje verse koriander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here