Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Eén van de lekkerste kip recepten uit mijn boekje! Ik heb het Ajam Panggang genoemd omdat het enigszins lijkt op Babi Panggang maar dan met kip. Heerlijk! Lekker smullen!
Ingrediënten
- 1 kilo is stukjes gesneden kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 3/4 theelepel sambal brandal
- 75ml appelsap
- 75gr bruine suiker
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 125ml water
- 75ml ketjap
- klein bosje gehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan, voeg de stukjes kip toe en bak tot ze gaar en lichtbruin zijn
- Verwijder de stukjes kip uit de pan en voeg de overige ingrediënten toe
- Verwarm het geheel op middelhoog vuur tot alles goed met elkaar gemengd en opgelost is
- Doe de kip weer in de pan en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur lager en laat het gedurenende 15 minuten sudderen
- Serveer de Ajam Panggang met rijst, oosterse groente en garneer het geheel met een beetje verse koriander