Amerikaanse Apple Pie

Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 1 taart

Een beetje anders dan onze Nederlandse versie, maar zeker niet minder lekker. Warm en vers uit de oven smaakt de Apple Pie het best.

Ingrediënten

    Voor het deeg:
  • 170 gram harde boter
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels ijswater
  • Voor de vulling:
  • 8 appels
  • 500 ml water
  • 1 el citroensap
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 4 eetlepels maïzena
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl piment
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Vet een ronde taartvorm in van ongeveer 25 cm doorsnede.
  2. Snijd de harde boter in grove blokjes en doe deze samen met de bloem in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan totdat er een brokkelige bloem ontstaat. Doe de keukenmachine weer aan en voeg het ijswater beetje bij beetje toe totdat er een bal deeg ontstaat. Druk de bal plat, bedek deze met plastic en zet in de koelkast (deze stap kan ook met 2 messen gedaan worden, maar kneed het vooral niet).
  3. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in grove partjes. Leg de appels in een schaal en besprenkel ze met de citroensap.
  4. Zet een steelpan op het gasfornuis en doe hier het water, de 2 soorten suiker, maïzena, kaneel, nootmuskaat en de piment in.
  5. Zet het gas aan op middelhoog vuur en laat het geheel aan de kook komen terwijl je constant roert.
  6. Voeg de appels toe en breng het geheel weer aan de kook. Zet het gas nu op laag en laat de appels een kwartier lang doorkoken totdat ze wat zachter worden maar niet uit elkaar vallen.
  7. Zet het gas uit en laat de vulling wat afkoelen. Terwijl het afkoelt wordt het ook wat dikker.
  8. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  9. Neem het deeg uit de koelkast en strooi wat bloem op het aanrecht en de bovenkant van het deeg. Verdeel het deeg in tweeën en rol ze beiden uit.
  10. Bedek met de helft van het deeg de taartvorm en bewaar de rest van het deeg. Prik met een vork wat gaatjes over de oppervlakte van het deeg en schep de vulling in de vorm.
  11. Bedek nu de bovenkant met de rest van het deeg. Je kan dit doen door het uitgerold deeg bovenop de taart te leggen en deze rondom bij te snijden of je kan er stroken van snijden en de taart hier mee decoreren (een pizza snijder komt hier goed te pas).
  12. Kluts het ei los en bestrijk de taart hier mee.
  13. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here