Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 12
Meer lekkere taartrecepten. klik hier.
Dit recept voor een typische Amerikaanse Cheesecake is eenvoudig te bereiden met biscuitkruimels voor de bodem.
Ingrediënten
- 200gr verkruimelde biscuits
- 90gr gesmolten boter
- 650gr MonChou roomkaas
- 300ml gecondenseerde melk
- 4 eieren
- 300ml zure room
- 1 eetlepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng de biscuit kruimels en de boter met je handen in een beslagkom
- Verdeel het mengsel over de bodem en zijkant van een met boter ingevette springvorm, druk het goed aan en bak het gedurende 10 minuten in de oven
- Roer de roomkaas in een beslagkom tot een glad mengsel en klop vervolgens de gecondenseerde melk erdoor
- Voeg de eieren, zure room en vanille extract toe en klop het mengsel tot deze glad is
- Giet het mengsel in de taartvorm en bak het gedurende 40 minuten in de oven
- Laat de Cheesecake afkoelen en zet het daarna minimaal een uur in de koelkast om lekker koud te worden
Details
Tip: Serveer de cheesecake met een beetje bosbessen of aardbeien jam
Benodigdheden
Springvorm met een doorsnede van ongeveer 24cm