Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- een halve ui
- een halve rode paprika
- 50gr oude kaas (Old Amsterdam)
- 500gr gehakt (half om half of runder gehakt naar smaak
- 1 ei
- 50gr paneermeel
- 125gr margarine
- snufje zout en vers gemalen peper
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snij de paprika en de kaas in hele kleine stukjes
- Voeg dit samen met het gehakt, eigeel van 1 ei, paneermeel en de kruiden in een kom en maak er een stevige massa van
- Rol het gehaktmengsel tot 6 gehaktballen
- Laat de boter smelten in een koekenpan
- Leg de gehaktballen in de pan op hoog vuur
- Draai na dertig seconden de ballen op. Herhaal dit een keer of 4 zodat alle kanten aangebakken zijn
- Zet vervolgens het vuur laag en bak de gehaktballen voor ongeveer 20 minuten
- Blijf de ballen om de 5 minuten draaien zodat ze niet aanbakken
heerlijk sabine ik heb veel resepten copi van gemaakt maar deze lijkt me superrrrrr
geen.