Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 12
Verras je visite met deze overheerlijke Ananas Cheesecake, lekkere luchtige en zomerse taart! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 340gr biscuitjes, fijngemalen
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 250gr suiker
- 800gr roomkaas naturel op kamertemperatuur
- 150gr zure room
- 150ml kokosmelk
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eieren
- 2 blikken ananas in sap, uitgelekt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Meng de biscuit kruimels, boter en 3 eetlepels van de suiker door elkaar en verdeel het over de onderkant van het bakblik/springvorm en bak het 10 minuten in de oven
- Mix ondertussen de roomkaas en de rest van de suiker met een mixer goed door elkaar
- Pureer een kwart van de ananas in een keukenmachine
- Klop de zure room, kokosmelk, de vanille extract, de eieren (één voor één toevoegen) en de gepureerde ananas door het roomkaas mengsel en klop het op lage snelheid tot een goed gemengd beslag.
- Giet het beslag op de bodem van de taart
- Bak het geheel vervolgens 55 minuten in de oven
- Laat de taart afkoelen en ga met een mes langs de rand om de taart los te maken van de vorm
- Laat de cheesecake 4 uur afkoelen
- Snij de ananas in kleine stukjes en verwarm het al roerend op laag vuur voor ongeveer 15 minuten in een steelpan
- Laat de ananasstukjes afkoelen en verdeel het over de bovenkant van de taart voordat u de taart serveert
Benodigdheden
Oven, bakblik/springvorm (23cm), elektrische mixer
Ik wil deze ananascheescake graag maken. 2 blikken ananas zijn dat literblikken?