Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2
Deze Ananas Gemberjam recept moet je absoluut proberen! De frisse en zoete smaak van de ananas in combinatie met de pittige smaak van gember. Goed voor 2 potten. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr verse ananas
- 100gr verse gember
- 225gr witte basterd suiker
- 1/2 theelepel gemalen gember
Bereidingswijze
- Snij de verse ananas in schijven en verwijder de schil en het hart van de ananas
- Snij de ananas in kleine stukjes
- Schil de verse gember en hak het vervolgens fijn
- Doe de stukjes ananas samen met de gember en witte basterd suiker in een steelpan
- Verwarm al roerend de inhoud van de pan tot de suiker volledig is opgelost
- Voeg de gemalen gember toe en roer het goed door
- Laat de jam vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Roer het af en toe door
- Test of de jam dik genoeg is door een paar druppels op een ingevroren schaaltje te druppelen. Is de jam nog te dun, laat het dan nog twee minuten pruttelen en test het nogmaals
- Schenk de jam in een gesteriliseerde jampot en laat het minimaal een halve dag koelen in de koelkast
Details
Tip: Zet voor het bereiden van jam een paar schoteltjes in de vriezer. Haal tijdens het maken van de jam een schoteltje uit de vriezer om er een beetje jam op te druppelen zodat je kan zien hoe dik de jam is wanneer deze gekoeld wordt. Is de jam nog te dun, kook het dan nog wat langer in en test het nogmaals op een schoon schaaltje.
Benodigdheden
Een paar schaaltjes, gesteriliseerde jampot
Deze jam is zo lekker pittig.Dank je wel voor dit heerlijke recept.Echt voor herhaling vatbaar.
ik vond een heerlijk confituur om bij de brunch te geven