Ananas Vanille Cupcake

0
2008
ananas-vanille-cupcake
ananas-vanille-cupcake
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12

Ananas Vanille Cupcake, een volwassen cupcake met een scheutje alcohol! Heerlijk! Dit recept is de perfecte afsluiting van een gezellig avondje tafelen met vrienden en familie!

Ingrediënten

  • 125gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 175gr bloem
  • 30 gemalen amandelen
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)
  • 160gr bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandel-extract
  • 125ml melk
  • 50ml amandel likeur (bijvoorbeeld Amaretto)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakes bakvorm met 12 papieren vormpjes
  2. Meng de bloem met de gemalen amandelen en bakpoeder
  3. Mix met een elektrische mixer op de middelste stand de boter en suiker tot één geheel
  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix het tot een gladde massa
  5. Voeg beide extracten toe en reduceer de snelheid naar de laagste stand
  6. Voeg het bloem mengsel geleidelijk toe afgewisseld met een beetje melk
  7. Mix het geheel tot een glad beslag
  8. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes zodat elk driekwart gevuld is
  9. Bak de cupcakes 12 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Test of de cupcakes gaar zijn door er in het midden met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt zijn de cupcakes gaar
  11. Laat de Ananas Vanille Cupcake 10 minuten afkoelen en maak ze af met een eetlepel Ananas Vanille Compote

Details

Tip: Serveer de Ananas Vanille Cupcake met een bolletje vanille ijs!

Benodigdheden

Oven, elektrische mixer, cupcakes bakvorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here