Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Ananas Vanille Cupcake, een volwassen cupcake met een scheutje alcohol! Heerlijk! Dit recept is de perfecte afsluiting van een gezellig avondje tafelen met vrienden en familie!
Ingrediënten
- 125gr ongezouten boter op kamertemperatuur
- 175gr bloem
- 30 gemalen amandelen
- 1 zakje bakpoeder (16gr)
- 160gr bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel amandel-extract
- 125ml melk
- 50ml amandel likeur (bijvoorbeeld Amaretto)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakes bakvorm met 12 papieren vormpjes
- Meng de bloem met de gemalen amandelen en bakpoeder
- Mix met een elektrische mixer op de middelste stand de boter en suiker tot één geheel
- Voeg de eieren één voor één toe en mix het tot een gladde massa
- Voeg beide extracten toe en reduceer de snelheid naar de laagste stand
- Voeg het bloem mengsel geleidelijk toe afgewisseld met een beetje melk
- Mix het geheel tot een glad beslag
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes zodat elk driekwart gevuld is
- Bak de cupcakes 12 minuten in de voorverwarmde oven
- Test of de cupcakes gaar zijn door er in het midden met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt zijn de cupcakes gaar
- Laat de Ananas Vanille Cupcake 10 minuten afkoelen en maak ze af met een eetlepel Ananas Vanille Compote
Details
Tip: Serveer de Ananas Vanille Cupcake met een bolletje vanille ijs!
Benodigdheden
Oven, elektrische mixer, cupcakes bakvorm