Bereidingstijd: 65 minuten
Personen: 8
Dit Ananastaart recept is echt heel gemakkelijk te maken. je hebt er wel een oven, ronde taartvorm en een mixer voor nodig. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 110gr bruine suiker
- 1 blik ananasschijven (567gr)
- 1 blik ananasstukjes (567gr), zeer klein gesneden
- 165gr bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 120ml volle melk
- 2 theelepels vanille extract
- 60ml ananassap (uit de blikjes)
- 150gr kristalsuiker
- 120ml kokosolie
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Laat 2 eetlepels boter smelten in een pan op matig vuur en voeg de bruine suiker toe
- Blijf de suiker roeren tot deze is opgelost
- Schenk het mengsel in een ronde taartvorm en verdeel vervolgens de ananasschijven over de bodem
- Vul de gaten op met de ananasstukjes en zet het geheel even opzij
- Meng de bloem samen met de bakpoeder en zout in een grote kom
- Meng de melk met de vanille extract en ananassap in een andere kom
- Mix de kristalsuiker met de kokosolie in weer een andere kom tot een romig geheel
- Klop vervolgens het ei erdoor
- Mix de helft van het droge mengsel door het suiker kokosolie ei mengsel
- Voeg vervolgens het melk ananassap mengsel toe en mix het tot een glad beslag
- Mix als laatste, voor ongeveer een minuut, het restant van de droge mix erdoor
- Schenk het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad
- Zet de taartvorm 30 minuten in de voorverwarmde oven en test met een satéprikker of de taart gaar is (wanneer de satéprikker er schoon uitkomt is de taart gaar)
- Laat de taart 15 minuten afkoelen en zet het vervolgens ondersteboven op een snijplank
- Verwijder de taartvorm en de taart is klaar om aangesneden te worden
Benodigdheden
Oven, taartvorm met een doorsnede van ongeveer 25cm, elektrische mixer