Ananastaart recept

0
3691
ananastaart-recept
gemakkelijk taart recept
Bereidingstijd: 65 minuten
Personen: 8

Meer gemakkelijke recepten.

Dit Ananastaart recept is echt heel gemakkelijk te maken. je hebt er wel een oven, ronde taartvorm en een mixer voor nodig. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 110gr bruine suiker
  • 1 blik ananasschijven (567gr)
  • 1 blik ananasstukjes (567gr), zeer klein gesneden
  • 165gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 120ml volle melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 60ml ananassap (uit de blikjes)
  • 150gr kristalsuiker
  • 120ml kokosolie
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Laat 2 eetlepels boter smelten in een pan op matig vuur en voeg de bruine suiker toe
  3. Blijf de suiker roeren tot deze is opgelost
  4. Schenk het mengsel in een ronde taartvorm en verdeel vervolgens de ananasschijven over de bodem
  5. Vul de gaten op met de ananasstukjes en zet het geheel even opzij
  6. Meng de bloem samen met de bakpoeder en zout in een grote kom
  7. Meng de melk met de vanille extract en ananassap in een andere kom
  8. Mix de kristalsuiker met de kokosolie in weer een andere kom tot een romig geheel
  9. Klop vervolgens het ei erdoor
  10. Mix de helft van het droge mengsel door het suiker kokosolie ei mengsel
  11. Voeg vervolgens het melk ananassap mengsel toe en mix het tot een glad beslag
  12. Mix als laatste, voor ongeveer een minuut, het restant van de droge mix erdoor
  13. Schenk het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad
  14. Zet de taartvorm 30 minuten in de voorverwarmde oven en test met een satéprikker of de taart gaar is (wanneer de satéprikker er schoon uitkomt is de taart gaar)
  15. Laat de taart 15 minuten afkoelen en zet het vervolgens ondersteboven op een snijplank
  16. Verwijder de taartvorm en de taart is klaar om aangesneden te worden

Benodigdheden

Oven, taartvorm met een doorsnede van ongeveer 25cm, elektrische mixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here