Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 5 middelgrote zure appels
- sap van een halve citroen
- 120gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel bloem
- 90gr rozijnen
- 1 losgeklopt ei met 3 eetlepels melk
- Poedersuiker voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius
- Schil de appels en snij deze in vieren en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel het met een beetje citroensap
- Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom
- Meng het mengsel door de appels en roer alles goed door
- Vpeg daarna de rozijnen toe en meng het nogmaals door elkaar
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak
- Verspreid de vulling in het midden over de hele lengte
- Vouw de bovenste flap deeg naar voren over het mengsel en besmeer het met het ei-melk mengsel
- Vouw vervolgens de onderste flap deeg eroverheen. Druk het goed aan
- Maak nu ook de zijkanten goed dicht en gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel
- Leg de Apfelstrudel op een ingevette bakplaat en bestrijk het met het overgebleven ei-melk mengsel
- Prik de bovenkant een paar keer in met een scherp mes zodat de hete lucht kan ontsnappen
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat het 20 minuten bakken
- Zet de temperatuur lager naar 190 graden Celcius en laat de Apfelstrudels nog 20 minuten goudbruin bakken
- Laat het minstens 20 minuten afkoelen alvorens aan te snijden
- Bestrooi het met poedersuiker
Details
Tip: Serveer de Apfelstrudels met slagroom of vanilleijs
Benodigdheden
Oven
Prima recept. Overgenomen