Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 150 ml gestoofde aardbei
150 ml gestoofde appel
2 eetlepels bruine suiker
130 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
50 gram harde boter
55 gram suiker
Bereidingswijze
Stoof het fruit door deze in een steelpannetje aan de kook te brengen met 2 eetlepels water. Laat het vervolgens op laag vuur pruttelen totdat het zacht word. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 190 graden. Verdeel het gestoofde fruit over de schaal en strooi de bruine suiker hier over. Meng vervolgens de bloem, bakpoeder, suiker en de in kleine stukjes gesneden boter en maak er met de vingertoppen een kruimelmengsel van. Bedek het fruit met het kruimelmengsel en bak de crumble in ongeveer 30 minuten goudbruin. Serveer met vanilleijs of vers geklopte slagroom.
Benodigdheden
ovenschaal, mengkom, mes