Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4
In Nederland zijn we over het algemeen niet echt bekend met chutneys. Dit terwijl je het voor ontzettend veel doeleinden kan gebruiken. Bijvoorbeeld bij een goed stuk vlees, bij een lekker stukje kaas of als basis voor sauzen, marinade's en gerechten zoals Zuid Afrikaanse Bobotie. Omdat het zo veelzijdig is wil ik graag dit recept van mij met jullie delen. Eet smakelijk en veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 krijdnagels
- 5 eetlepels abrikozen jam
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 30gr rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 geschilde appel in partjes gesneden
- 1 theelepel honing
- 1/2 theelepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
- Plet de kruidnagels met de zijkant van een mes en hak ze daarna zo fijn mogelijk
- Doe de abrikozen jam in een keukenmachine en voeg de kruidnagel, kerriepoeder, rozijnen, kaneelpoeder, appel, honing en azijn toe
- Pureer het geheel tot een gladde massa en klaar is de Abrikozen Chutney
Details
Tip: Heerlijk voor bij de barbecue, een kaasplankje of als basis voor en zelfgemaakte saus of marinade!
Benodigdheden
Keukenmachine