Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 12
Appel Cider Donuts zijn leuk om te maken en je maakt er iedereen blij mee! Met een donut maker is het een eenvoudig karweitje. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500ml appel cider
- 450gr bloem
- 130gr bruine suiker
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel kardemom poeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 2 eieren
- 85gr boter, gesmolten en afgekoeld
Bereidingswijze
- Breng de appel cider aan de kook in een kleine steelpan en laat het ongeveer 12 minuten koken op hoog vuur tot de cider ongeveer gehalveerd is
- Laat de cider volledig afkoelen
- Meng de bloem, bruine suiker, bakpoeder, zout, knalpoeder, kardemom en nootmuskaat in een grote kom
- Klop de eieren samen met de gesmolten boter en afgekoelde cider in een aparte kom
- Mix de droge ingrediënten vervolgens door het ei mengsel tot er een geheel ontstaat
- Zet het beslag ongeveer een uur afgedekt in de koelkast
- Haal het beslag uit de koelkast en schenk het in de donut maker en bereid de donuts volgens de instructies van het apparaat
Details
Tip: Maak je appel cider donuts nog aantrekkelijker door ze te versieren met poedersuiker, hagelslag of glazuur!
Benodigdheden
Donut maker