Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 8
Ik heb al veel cheesecakes gebakken maar deze Appel Karamel Cheesecake is echt één van mijn persoonlijke favorieten! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- klontje boter
- 200gr bloem
- 150gr bruine basterd suiker
- 175gr boter
- 450gr roomkaas
- 100gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 3 zure appels
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- karamelsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in met een klontje boter
- Meng 125gr van de bloem met 50gr van de bruine basterdsuiker en 120gr van de boter in een keukenmachine totdat het mengsel kruimelig wordt
- Bekleed de bodem van de springvorm met het beslag en bak het blind 6 minuten in de voorverwarmde oven
- Mix de roomkaas met de kristalsuiker, eieren en vanille extract tot een gladde massa
- Schenk het mengsel in de reeds voorbereide taartvorm met voorgebakken bodem
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snij de appel in stukjes, doe het in een kom en roer de kaneelpoeder en nootmuskaat erdoor heen
- Bedek de cheesecake met de stukjes appel
- Mix nu de rest van de bloem, bruine suiker en boter tot een kruimelbeslag
- Bedek de Appel Karamel Cheesecake met het kruimelbeslag en zet het geheel nogmaals 30 minuten in de oven
- Laat de taart minimaal 30 minuten afkoelen, serveer het in punten en schenk er een beetje karamelsaus overheen
Details
Oven, springvorm 22cm, keukenmachine