Appel Karamel Cheesecake

0
16581
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 8

Ik heb al veel cheesecakes gebakken maar deze Appel Karamel Cheesecake is echt één van mijn persoonlijke favorieten! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 200gr bloem
  • 150gr bruine basterd suiker
  • 175gr boter
  • 450gr roomkaas
  • 100gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 zure appels
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • karamelsaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in met een klontje boter
  2. Meng 125gr van de bloem met 50gr van de bruine basterdsuiker en 120gr van de boter in een keukenmachine totdat het mengsel kruimelig wordt
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met het beslag en bak het blind 6 minuten in de voorverwarmde oven
  4. Mix de roomkaas met de kristalsuiker, eieren en vanille extract tot een gladde massa
  5. Schenk het mengsel in de reeds voorbereide taartvorm met voorgebakken bodem
  6. Schil de appels en verwijder het klokhuis
  7. Snij de appel in stukjes, doe het in een kom en roer de kaneelpoeder en nootmuskaat erdoor heen
  8. Bedek de cheesecake met de stukjes appel
  9. Mix nu de rest van de bloem, bruine suiker en boter tot een kruimelbeslag
  10. Bedek de Appel Karamel Cheesecake met het kruimelbeslag en zet het geheel nogmaals 30 minuten in de oven
  11. Laat de taart minimaal 30 minuten afkoelen, serveer het in punten en schenk er een beetje karamelsaus overheen

Details

Oven, springvorm 22cm, keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here