Appel Kwarktaart

25
139691
appel-kwarktaart
appel-kwarktaart
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4

Meer recepten met appels

Gratis boodschappen klik hier

Deze Appel Kwarktaart maak ik meestal tijdens de herfst. Om de één of andere reden associeer ik dit recept met het najaar. Waarschijnlijk door de combinatie appel en noten. Ik hoop dat jullie deze taart net zo lekker vinden als ik. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 150gr verkruimelde biscuitjes
  • 90gr fijngehakte pecannoten
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 75gr gesmolten boter
  • 450gr roomkaas
  • 175gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 4 appels, geschild, zonder klokhuis in stukjes gesneden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede) in met een klontje boter
2. Mix 120gr van de biscuitkruimels met 40gr pecannoten, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en de gesmolten boter in een grote kom
3. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
4. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven
5. Klop de roomkaas met 100gr van de basterdsuiker tot een glad geheel
6. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor gevolgd door de vanille extract
7. Giet het mengsel in de taartvorm
8. Mix vervolgens de stukjes appel met de overige theelepel kaneel, overgebleven 75gr basterdsuiker en overgebleven 30gr biscuit kruimels
9. Strooi dit appel kruimel mengsel samen met de overige pecannoten over de kwarktaart
10. Bak de Appel Kwarktaart voor ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven
11. Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren

Details

Tip: Gebruik walnoten in plaats van pecannoten wanneer deze niet voorhanden zijn.


Benodigdheden

Oven, taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede)

25 REACTIES

  1. Erg lekkere taart idd herfstig, heb voor de bodem sanfrancisco’s gebruikt, mon chou voor het roomkaas onderdeel waarin witte basterd suiker en in de appels bruine basterd suiker, gewoon omdat ik dat zo lekker vind met appel. Ga hem zeker nog een keer maken!

    • Hoi Martha, in dit recept gebruik ik roomkaas. Dat gebruik ik vrijwel altijd bij het maken van cheesecake (vertaald: kwarktaart). Groetjes, Sabine

    • Hoi Josine, je kan deze taart wel invriezen maar dat komt (eigenlijk zoals altijd) de taart niet echt ten goede. Ik zou hem lekker binnen een paar dagen op eten als ik jou was! 😉

      Groetjes, Sabine!

  2. Hoi Sabine,

    Deze taart lijkt mij heerlijk! Woensdag krijg ik visite (echte zelfgemaakte-taarten liefhebbers), dus dat is een mooie gelegenheid om dit recept te proberen. Ik zit alleen met dat vanille extract. Kan ik dat vervangen door vanillesuiker?

    Groetjes Trijntje

  3. Vandaag met z’n allen gesmikkeld van deze heerlijke appel kwarktaart! Ik heb gemengde noten gebruikt en wat sinaasappelschil en citroensap door de appeltjes gemengd! De kruimels en de bodem heb ik van half bastogne- en half gewone biscuitjes gemaakt, Heerlijk! Deze houden we erin! Bedankt!

  4. Voor hoeveel personen zijn de hoeveelheden in het recept? Er staat vier personen, klopt dat wel? Of gewoon een springvorm van 25 cm? Bedankt alvast!

  5. Mijn partner had per ongeluk zuivel spread gekocht. Na het mixen was het helemaal vloeibaar. Ik heb de taart eerst even zonder de appel mix in de oven gebakken en ondertussen de appeltjes in een koekenpan wat voorgegaard. Nu zit de complete taart in de oven. Hopelijk komt het toch nog goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here