Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 8 personen
Met dit makelijke recept tover je een heerlijke appelperentaart op tafel. Een erg gewilde taart die vooral in de herfst populair is.
Meer makelijke tart recepten van receptenbundel.nl
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 190 gram boter
- 75 gram basterdsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 3/4 tl zout
- 1 grote eidooier
- 1,5 el water Voor de vulling:
- 3 appels
- 3 peren
- 75 gram rozijnen
- 1 tl kaneel
- 1 el speculaaskruiden
- 1 el suiker
- 1 tl citroensap Overigen:
- Bloem om te bestuiven
- 1 ei voor de bovenkant
Bereidingswijze
- Doe de bloem, boter, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in de mengkom.
- Snijd de boter met twee messen in stukjes die uiteindelijk de grootte van erwtjes moeten hebben en roer alles met een mes goed door elkaar.
- Klop de eidooier los mes het water en giet de eidooier bij de bloem. Meng alles door elkaar zodat er een samenhangende bal ontstaat. Kneed vooral niet want daar word het deeg brokkelig van. Deze stap kan eventueel ook met de keukenmachine worden gedaan.
- Verpak het deeg in plastic en laat deze een uurtje rusten in de koelkast.
- Schil vervolgens de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Was de rozijnen, laat ze in een zeef uitlekken en droog ze met keukenrol.
- Meng de stukjes appels en peer samen met de rozijnen, kaneel, speculaaskruiden, suiker en de citroensap.
- Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en verwarm de oven op 200 graden.
- Verdeel het deeg in 3 delen en gebruik 2 delen om de springvorm mee te bedekken. Doe dit door het deeg in de springvorm uit de drukken.
- Verdeel het appel en peper mengsel over het deeg.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de overige deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte. Gebruik een mes om er lange stroken uit te snijden en leg deze horizontaal en diagonaal over de taart heen.
- Klop het ei los en bestrijk de deeg stroken en de deegrand hier mee.
- Bak de taart in ongeveer drie kwartier gaar en goudbruin. Laat de taart wat afkoelen en verwijder de springvorm en laat de taart vervolgens verder afkoelen.