Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Appeltaart in een Glas is een super lekker nagerecht maar kan ook prima aangeboden worden tijdens een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid! Het ziet er super uit en is eenvoudig te bereiden. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 appels (Elstar, Jonagold)
- 5 eetlepels appelmoes
- 75gr rozijnen
- 1 kaneelstokje
- 150gr verkruimelde biscuitjes
- 75gr gesmolten boter
- 200gr roomkaas
- 150gr gecondenseerde melk
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel citroensap
- poedersuiker
- kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes
- Verwarm de appelmoes in een kleine steelpan op laag vuur en voeg de stukjes appel toe
- Voeg vervolgens de rozijnen en kaneelstokje toe en laat geheel, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en laat het afkoelen
- Meng ondertussen de verkruimelde biscuitjes met de gesmolten boter, verdeel ongeveer de helft over 4 kleine glazen en druk het eventjes aan met een andere glas zodat er een koekjes bodem ontstaat
- Doe de roomkaas in een steelpan en verwarm het heel even zodat de roomkaas zacht wordt
- Voeg de gecondenseerde melk, vanille extract en citroensap toe en klopt het geheel tot een gladde massa met een garde. Voeg eventueel extra citroensap toe naar smaak
- Verdeel het mengsel over de 4 glazen en zet het een uur in de koelkast
- Haal de glazen na een uur uit de koelkast en verdeel het appel-rozijnen mengsel over de 4 glazen
- Verdeel als laatste de overgebleven biscuit kruimels over de glazen en bestrooi het met een beetje poedersuiker en kaneelpoeder
•150gr gecondenseerde melk heb je nodig voor het recept
hoeveel dl is dit of hoeveel eetlepels
Leuk om te maken