Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 12
Appeltaart recept, wie kan er eigenlijk zonder? Ik niet! Iedereen bakt er wel eens eentje en daarom deel ik graag dit recept! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 250gr bloem
- 100gr boter
- 75gr suiker
- 1 eidooier
- zout
- 25gr rozijnen
- 1kg appels
- citroensap
- suiker
- kaneel
- 1 beschuit of 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel custard poeder
- 3 eetlepels (abrikozen)jam
Bereidingswijze
- Bestrijk een springvorm met boter en bestuif hem met bloem. Warm de oven voor op 175°C
- Doe de bloem, de boter, de suiker, de eidooier en wat zout in een kom. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg 1-2 eetlepels water toe en kneed er met een koele hand snel een samenhangend deeg van. Meng eventueel het deeg in een keukenmachine. Druk een kwart van van het deeg op de bodem en de wand van de springvorm
- Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne schijfjes. Druppel er wat citroensap over en meng er wat suiker en kaneel door. Maak de beschuit fijn en roer er het custard poeder door. Strooi dit op de deegbodem. Verdeel de appels over de deegbodem en strooi de rozijnen er tussen. Verkruimel de rest van het deeg en leg dit op de appels. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en bruin
- Laat de taart 10 minuten afkoelen en neem de rand van de springvorm weg. Verwarm de jam en strijk de jam over de appels. Laat de taart afkoelen en snijd hem in ca. 12 punten
Benodigdheden
Oven, springvorm van 22-24 cm doorsnee
Heerlijk recept…makkelijk te maken en smaakt voortreffelijk