Bereidingstijd: 5 minuten
Personen: 1
Ingrediënten
- 6 teentjes knoflook
- 1/2 ui
- 1 bosje verse koriander
- een half bosje verse oregano
- 150ml olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel citroensap
- zout en vers gemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
- Hak de knoflook en ui in een keukenmachine fijn
- Voeg de koriander en oregano toe aan het mengsel en hak het nog even kort door elkaar. Het is niet de bedoeling de kruiden te pureren, het dient slechts fijn gehakt te worden
- Doe het mengsel in een kom en voeg de olijfolie, citroensap en azijn toe en meng het door elkaar. Het toevoegen van de olie, zijn en sap buiten de blender geeft de chimichurri de juiste textuur
- Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen peper
- Bewaar het in de koelkast tot het uitserveren
Details
Chimichurri is een heerlijke en veelzijdige saus en wordt in Argentinië traditioneel geserveerd bij biefstuk.
Benodigdheden
Keukenmachine