Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Aubergine En Tomaten Soep is een smaakvol recept dat eenvoudig te bereiden is. Erg gezond en lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- zeezout
- 5 tomaten
- 50ml olijfolie
- 5 teentjes knoflook, fijngesneden
- 500ml groentebouillon
- 400gr gepelde tomaten
- zout en peper
- 50gr blauwe kaas, verkruimeld
- handje vol croutons
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snij ondertussen de aubergine in en besprenkel het royaal met zeezout
- Laat het zout 15 minuten intrekken terwijl de oven warm wordt
- Spoel het overtollige zout van de aubergine en zet het 20 minuten in de oven
- Breng een pan met water aan de kook en doe de tomaten in de pan
- Haal de tomaten uit de pan zodra het vel los komt
- Verwijder de velletjes van de tomaten en snij het in blokjes
- Snij de aubergine in blokjes en verhit vervolgens de olijfolie in een soeppan
- Voeg zowel de aubergine als de blokjes tomaat en de fijngesneden knoflook toe
- Bak het geheel voor ongeveer 2 minuten
- Voeg de bouillon en de gepelde tomaten toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
- Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en haal het van het vuur
- Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper naar smaak
- Garneer de soep met de verkruimelde blauwe kaas en wat croutons