Australische Bananentaart (Banoffee Pie)

0
7366
australische-bananentaart
australische-bananentaart
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6

Australische Bananentaart ook wel banoffee-pie genoemd is erg lekker en niet zo moeilijk. Met een heerlijke caramelsaus.

Meer bananen recepten

Ingrediënten

  • 100gr boter
  • 125gr gesmolten boter
  • 100gr basterdsuiker
  • 400ml gecondenseerde melk
  • 150gr tarwebiscuits, grof verkruimeld
  • 230gr gehalveerde pecannoten
  • 75gr boter
  • 3 grote bananen, in plakjes gesneden
  • 250ml slagroom
  • cacaopoeder
  • 125gr bruine suiker
  • 125ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Voor de karamel, doe 100gr boter en de basterdsuiker in een pan met antiaanbaklaag op een laag vuur en roer tot de boter smelt en de suiker is opgelost
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en breng het langzaam aan de kook onder voortdurend roeren
  3. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel dik begint te worden. Laat het afkoelen
  4. Doe ondertussen de verkruimelde biscuits en 115gr van de pecannoten in een kom, voeg de gesmolten boter toe en meng het goed door elkaar
  5. Doe het mengsel in een taartvorm met 25cm doorsnede en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
  6. Voeg de gehakte bananen toe aan het karamel mengsel en meng het goed door elkaar. Verspreid het mengsel vervolgens over de basis
  7. Zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast
  8. Haal de bananentaart uit de koelkast en verdeel de slagroom gelijkmatig over de bovenkant
  9. Leg de overgebleven pecannoten erboven op en bestuif het geheel met cacaopoeder
  10. Voor de karamelsaus, doe de rest van de ongezouten boter (125gr), de bruine suiker en kokosmelk in een pan met dikke bodem op een matig vuur
  11. Breng het geheel aan de kook en kook het 3 tot 4 minuten totdat het een dikke, licht goudbruine saus vormt
  12. Schenk de karamelsaus over de taart voor het serveren en garneer het eventueel met extra plakjes banaan

1 REACTIE

    • De slagroom is eigenlijk de bovenste laag van de taart. Dus je hebt eerst de koekjes bodem, dan de bananen mengsel laag en dan de slagroom. Vervolgens zijn de stukjes banaan en de karamelsaus ter garnering. Groetjes, Sabine

  1. helaas zoals hier de taart beschreven is zakt hij als een pudding in elkaar als je de taart vorm weg haalt!!!
    denk dat je iets moet doen met de boter die in de koekjes bodem gaat, bijvoorbeeld smelten en dan er door heen doen dan is de bodem hard en de zijkant ook. en hou je een taart over na het weg halen van de vorm.

    • Hoi Steffanie, het is inderdaad de bedoeling dat de boter gesmolten is. Ik zie dat ik dit niet goed omschreven heb in het recept en ga het meteen aanpassen. Bedankt voor je reactie! Groetjes, Sabine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here