Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 versnipperde ui
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel limoensap
- 2 rijpe avocado's, geschild en gepureerd
- 400ml slagroom
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- zout en vers gemalen peper naar smaak
- 1 bosje gehakte verse koriander
- 1 rijpe avocado geschild en in plakken gesneden voor garnering
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een middelgrote pan op matig vuur, voeg de ui toe en bak gedurende 3 minuten
- Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog ongeveer 30 seconden
- Voeg de bouillon, limoensap, en avocado's toe en breng het aan de kook
- Zet het vuur lager en laat het ongeveer 7 minuten koken
- Doe de soep in de blender en mix het tot een gladde massa
- Doe de soep vervolgend terug in de pan en voeg de slagroom, komijn, zout en peper toe
- Laat de soep gedurende 5 minuten koken op laag vuur
- Voeg als laatste de verse koriander toe, garneer de soep met een paar plakjes avocado en serveer de Colombiaanse Avocado Soep warm
Benodigdheden
blender
Moet er niet toevallig ook nog aardappel in?
Hoi Ramon, ik maak deze soep altijd zonder aardappel maar als je het lekker vind kan je het prima toevoegen. Groetjes, Sabine