Aziatische Bowls & Bouillons – Pippa Middlehurst

kookboek Pippa Middlehurst
Pippa Middlehurst

Als je houdt van een geurige kom ramen of een heerlijke gevulde Chinese soep dan is dit boek van Pippa Middlehurst een Britse chef-kok, schrijver en winnaar van MasterChef UK in 2020. Ze is geboren en getogen in Wigan, Greater Manchester, en heeft altijd al een passie gehad voor eten. Middlehurst’s culinaire reis begon toen ze nog een kind was en haar moeder hielp in de keuken, waardoor ze haar vaardigheden als thuiskok kon ontwikkelen.

 

 

Prijs: 22.50

Koop dit kookboek

Pippa Middlehurst

Pippa Middlehurst is een Britse chef-kok, schrijver en winnaar van MasterChef UK in 2020. Ze is geboren en getogen in Wigan, Greater Manchester, en heeft altijd al een passie gehad voor eten. Middlehurst’s culinaire reis begon toen ze nog een kind was en haar moeder hielp in de keuken, waardoor ze haar vaardigheden als thuiskok kon ontwikkelen.

Na het behalen van een diploma in biochemie werkte Middlehurst in de voedselindustrie als productontwikkelaar voor een toonaangevende Britse supermarktketen. Ze bleef in haar vrije tijd haar vaardigheden als kok verfijnen door te experimenteren met nieuwe smaken en technieken. In 2019 besloot Middlehurst haar passie voor eten naar een hoger niveau te tillen en deed mee aan MasterChef UK.

Middlehurst maakte indruk op de jury met haar creatieve en innovatieve gerechten en werd al snel een favoriet bij het publiek. Gedurende de competitie wist ze de jury te verrassen met haar op Azië geïnspireerde gerechten, waarbij ze haar liefde voor Chinese, Japanse en Koreaanse smaken tot uiting bracht. Enkele van Middlehurst’s opvallende gerechten waren onder meer een taart van zwarte sesam en miso, een Szechuan eendgerecht en een gestoofde rundvleesnoedelsoep.

MasterChef UK

Middlehurst’s succes op MasterChef UK opende nieuwe mogelijkheden voor haar in de voedselindustrie. Ze is sindsdien een regelmatige bijdrager aan het BBC Good Food magazine, waar ze haar favoriete recepten en culinaire tips deelt. Ze heeft ook haar eigen foodblog, Pippy Eats, gelanceerd, waar ze recepten en artikelen plaatst over haar culinaire avonturen.

Naast haar werk in de voedselindustrie is Middlehurst ook een gepassioneerde voorvechter van duurzaamheid en het verminderen van voedselverspilling. Ze heeft zich uitgesproken over het belang van het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten en het vinden van creatieve manieren om restjes op te maken. Middlehurst’s toewijding aan duurzaamheid is duidelijk te zien in haar koken, waarbij ze regelmatig over het hoofd geziene ingrediënten opneemt en traditionele gerechten opnieuw bedenkt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here