Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Aziatische Chow Mein is een heerlijk roerbak recept met onder andere varkensreepjes bleekselderij, taugé, bamboe scheuten en eieren. Gemakkelijk te maken en super lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 250gr eiernoedels
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 400gr varkensfilet reepjes
- 200gr nasi/bami groente
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 200gr bamboe scheuten
- 3 eieren
- 125gr taugé
- zout en peper
- 3 eetlepels ketjap
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit ondertussen wat olie in een wok en roerbak het vlees ongeveer 3 minuten tot het gaar is
- Voeg de nasi/bami groente en bleekselderij toe en bak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur
- Voeg vervolgens de noedels en bamboe toe
- Bak alles 2 minuten door onder af en toe roeren
- Maak een gat is het midden van de wok en leg daar de 3 eieren in
- Laat de eieren stollen in ongeveer 1 minuut
- Roer de noedels en groente erdoor, voeg de taugé toe en breng het op smaak met wat peper, zout en ketjap
- Verdeel de Chow Mein over 4 borden en serveer het meteen
Benodigdheden
Wokpan