Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Aziatische Koolsalade recept is erg lekker als bijgerecht bij een stukje vis of vlees! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr peultjes
- 400gr witte kool
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels mirin
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- klein handje verse koriander
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Was de peultjes en snij de puntjes van de uiteinden
- Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de peultjes toe
- Laat de peultjes 4 minuten koken en laat het vervolgens uitlekken in een vergiet
- Rasp de witte kool en de wortel tot dunne reepjes
- Snipper de ui fijn en doe het samen met de peultjes, witte kool en wortel in een salade kom
- Mix de rijstazijn samen met de mirin, ketjap, sesamolie, knoflook, koriander en sesamzaadjes in een kom
- Voeg de dressing toe aan de salade en meng het goed door elkaar
- Serveer de salade op kamertemperatuur