Aziatische Roerbak Kip met Broccoli

0
4975
aziatische-roerbak-kip-met-broccoli
aziatische-roerbak-kip-met-broccoli
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

Aziatische Roerbak Kip met Broccoli is eenvoudig te bereiden en daarom perfect als snelle, lekker en gezonde doordeweekse maaltijd! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 uitgeperst teentjes knoflook
  • 125ml ketjap
  • 3 eetlepels mirin rijstwijn
  • 4 theelepels oester saus
  • 2 theelepel geraspte gember
  • 500gr verse broccoli, in roosjes gesneden
  • 400gr rijst
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 60ml water
  • 1 theelepel honing
  • 175gr geroosterde amandelen, grof fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Doe de kipfilet samen met een derde van de knoflook, de helft van de ketjap, 2 eetlepels mirin rijstwijn, 1 theelepel oestersaus en de helft van de gember in een kom en zet het minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
  2. Kook de broccoli in een pan met ruim water in ongeveer 3 minuten beetgaar
  3. Laat de broccoli uitlekken en zet het opzij
  4. Kook de rijst volgens de verpakking
  5. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de ui ongeveer een minuut op hoog vuur
  6. Voeg de kip en de rest van de knoflook toe en wok het op hoog vuur gaar
  7. Mix ondertussen de rest van de ketjap samen met het water, 1 eetlepel mirin rijstwijn, 2 theelepels oestersaus, de honing en de rest van de gember
  8. Voeg de broccoli en amandelen toe aan de kip wanneer deze gaar is en wok het geheel ongeveer 1 minuut op hoog vuur
  9. Voeg de saus toe en roer het geheel goed door elkaar en laat het nog een halve minuut zachtjes pruttelen
  10. Serveer de Aziatische Roerbak Kip met Broccoli met de reeds bereide rijst

Details

Tip: Bereid dit recept met witte, meergranen of elke andere rijst naar smaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here