Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Aziatische Roerbak Kip met Broccoli is eenvoudig te bereiden en daarom perfect als snelle, lekker en gezonde doordeweekse maaltijd! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 3 uitgeperst teentjes knoflook
- 125ml ketjap
- 3 eetlepels mirin rijstwijn
- 4 theelepels oester saus
- 2 theelepel geraspte gember
- 500gr verse broccoli, in roosjes gesneden
- 400gr rijst
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 ui, in ringen gesneden
- 60ml water
- 1 theelepel honing
- 175gr geroosterde amandelen, grof fijngehakt
Bereidingswijze
- Doe de kipfilet samen met een derde van de knoflook, de helft van de ketjap, 2 eetlepels mirin rijstwijn, 1 theelepel oestersaus en de helft van de gember in een kom en zet het minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
- Kook de broccoli in een pan met ruim water in ongeveer 3 minuten beetgaar
- Laat de broccoli uitlekken en zet het opzij
- Kook de rijst volgens de verpakking
- Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de ui ongeveer een minuut op hoog vuur
- Voeg de kip en de rest van de knoflook toe en wok het op hoog vuur gaar
- Mix ondertussen de rest van de ketjap samen met het water, 1 eetlepel mirin rijstwijn, 2 theelepels oestersaus, de honing en de rest van de gember
- Voeg de broccoli en amandelen toe aan de kip wanneer deze gaar is en wok het geheel ongeveer 1 minuut op hoog vuur
- Voeg de saus toe en roer het geheel goed door elkaar en laat het nog een halve minuut zachtjes pruttelen
- Serveer de Aziatische Roerbak Kip met Broccoli met de reeds bereide rijst
Details
Tip: Bereid dit recept met witte, meergranen of elke andere rijst naar smaak.