Bakbanaan recept

Bakbanaan recept
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 1 banaan per 3 personen

Bakbanaan recept

Dit bakbanaan recept is een simpel maar ó zo smakelijk bijgerecht dat in verschillende delen van de wereld bij rijstgerechten wordt geserveerd. De gebakken banaan is het lekkerst als je bakbananen gebruikt die al bruin worden, omdat die het beste karameliseren.

Bakbananen

Bakbananen, ook wel groene bakbananen genoemd, zijn een soort banaan die niet geschikt is om rauw te eten zoals de traditionele gele bananen die we kennen. Ze zijn afkomstig van dezelfde familie, maar de bakbanaan is veel stijver en minder zoet dan de gele banaan. In veel landen worden bakbananen veel gebruikt als ingrediënt in traditionele gerechten.

Bakbananen worden meestal geoogst als ze groen en onrijp zijn. Ze zijn dan nog niet zoet en hebben een harde textuur. Ze moeten daarom worden gekookt, gestoomd of gebakken voordat ze worden gegeten. Bakbananen kunnen in verschillende stadia van rijpheid worden gebruikt, afhankelijk van het gewenste resultaat. Zo kunnen ze worden gebruikt voor hartige gerechten zoals bakbanaanfrietjes of als bijgerecht bij een maaltijd.

In sommige landen worden bakbananen gebruikt als een belangrijk ingrediënt in de keuken. Bijvoorbeeld het Caribisch gebied en in Latijns-Amerika worden bakbananen veel gegeten. In de Filipijnse keuken worden bakbananen vaak gebakken in olie en geserveerd als een snack. In Afrika worden bakbananen vaak gestoomd en vervolgens gepureerd tot een puree die kan worden gebruikt als bijgerecht bij de maaltijd.

voedingsstoffen

Bakbananen zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten veel vezels, kalium, vitamine C en vitamine A. Ze zijn ook van nature glutenvrij en bevatten weinig vet en cholesterol. Dit maakt ze een gezonde keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde en voedzame maaltijd.

Naast hun voedingswaarde hebben bakbananen ook andere voordelen. Zo zijn ze vaak goedkoper dan traditionele bananen en kunnen ze ook worden gekocht als ze niet in het seizoen zijn. Ze zijn ook langer houdbaar dan traditionele bananen, wat betekent dat ze gemakkelijker kunnen worden opgeslagen en vervoerd.

Bakbanaan recept conclusie

Kortom, bakbananen zijn een veelzijdig ingrediënt dat wordt gebruikt in de keuken van veel landen. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele bananen. Als je op zoek bent naar een gezonde en voedzame maaltijd, dan zijn bakbananen zeker het proberen waard!

Klik hier voor meer bananen recepten

Ingrediënten

  • Bakbananen
  • Olie geschikt om in te frituren

Bereidingswijze

  1. Snijd de 2 uiteinden van de banaan af en verwijder te schil. Snijd de bananen langwerpige plakken van ongeveer 3 mm dik.
  2. Zet een koekenpan op het gasfornuis en schenk hier een dun laagje olie in. Laat de olie op hoog vuur opwarmen. Bak de banen in de hete olie en draai ze regelmatig om met een vork (blijf er bij want ze brandden snel aan).
  3. Als de bananen aan beide kanten bruin zijn geworden zijn ze klaar. Neem de bananen uit de koekenpan en leg ze op wat keukenpapier. Serveer de bakbananen bij een rijstgerecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here