Bakbanaan recept

Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 1 banaan per 3 personen

Dit is een simpel maar ó zo smakelijk bijgerecht dat in verschillende delen van de wereld bij rijstgerechten wordt geserveerd. De gebakken banaan is het lekkerst als je bakbananen gebruikt die al bruin worden, omdat die het beste karameliseren.

Ingrediënten

  • Bakbananen
  • Olie geschikt om in te frituren

Bereidingswijze

  1. Snijd de 2 uiteinden van de banaan af en verwijder te schil. Snijd de bananen langwerpige plakken van ongeveer 3 mm dik.
  2. Zet een koekenpan op het gasfornuis en schenk hier een dun laagje olie in. Laat de olie op hoog vuur opwarmen. Bak de banen in de hete olie en draai ze regelmatig om met een vork (blijf er bij want ze brandden snel aan).
  3. Als de bananen aan beide kanten bruin zijn geworden zijn ze klaar. Neem de bananen uit de koekenpan en leg ze op wat keukenpapier. Serveer de bakbananen bij een rijstgerecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here