Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 12
Ingrediënten
- 240gr volkoren meel
- 75gr bruine suiker
- 1gr kaneelpoeder
- 7gr bakpoeder
- 5gr baksoda
- 225gr geprakte banaan
- 4 eiren
- 5ml vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Beleg een muffin bakvorm (met twaalf vormpjes) met papieren vormpjes
- Meng de volkoren meel, bruine suiker, kaneel, bakpoeder en baksoda in een grote beslag kom
- Scheid het eigeel van het eiwit. Voor dit recept gebruik je alleen het eiwit. Het eigeel kan je gebruiken voor bijvoorbeeld een roerei
- Meng de de banaan, het eiwit en de vanille extract in een aparte kom
- Meng het bananen mengsel met het bloemmengsel tot een glad geheel
- Voeg de bosbessen toe en verdeel het beslag over de papieren vormpjes
- Bak de muffins 16 minuten in de voorverwarmde oven
Details
Tip:Met een satéprikker kun je testen of de muffins na 16 minuten gaar zijn. Prik deze in het centrum van een muffin en wanneer deze er schoon uitkomt zijn de muffins gaar.
Benodigdheden
Oven
Waar koop je baksoda?
Groetjes nadine
Hoi Nadine,
Baksoda kan je kopen bij de drogist of een speciaalzaak. Mocht je het niet kunnen vinden kan je het ook vervangen door bakpoeder. In plaats van 7gr bakpoeder gebruik je dan 12gr bakpoeder en geen baksoda. Bakpoeder bestaat voor een groot deel uit baksoda dus dit zou bij dit recept prima moeten werken. Groetjes, Sabine